Intrasite Gel 10 X 8g 7308

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

INTRASITE Gel bevordert snel maar zacht debridement van necrotisch weefsel, terwijl het ook geel beslag en overtollig wondvocht kan absorberen. Tevens kan het gebruikt worden om een vochtige wondomgeving te creëren gedurende de granulatie- en de epithelisatiefasen van de wondgenezing. Dit maakt INTRASITE Gel ideaal voor toepassing bij alle stadia van wondgenezing. INTRASITE Gel is een heldere vormloze hydrogel en bestaat uit gemodificeerd carboxymethyl cellulose polymeer, propyleen glycol en water.

Gebruik

Stap 1:

Prepareer het wondgebied. Verwijder eventueel secundair verband. Reinig de wond met een steriele zoutoplossing.

Stap 2:

Verwijder het beschermdopje van de Applipak. Desinfecteer het uiteinde van de APPLIPAK*. Breek het witte dopje van de Applipak af.

Stap 3:

Breng de gel in de wond aan.

Houdt het uiteinde van de Applipak vrij van de wond. Druk voorzichtig op de bolle kant van de Applipak om de gel in de wond aan te brengen. Verdeel INTRASITE Gel over het wondoppervlak (minimaal een laagje van 5mm). Gooi niet gebruikte gel weg.

Stap 4:

Bedek de wond met een secundaire wondbedekker naar keuze:

WONDSTADIUM - VERBAND

Necrotisch - OPSITE* FLEXIGRID*

Geel, exsuderend - ALLEVYN/MELOLIN

Granulerend - ALLEVYN/MELOLIN/OPSITE* FLEXIGRID*

Stinkend - CARBONET*

Verwijderen van INTRASITE Gel

INTRASITE Gel is eenvoudig te verwijderen door middel van spoeling met een fysiologische zoutoplossing.

Bij necrotische en gele, exsuderende wonden is het aanbevolen de gel tenminste elke 3 dagen te vervangen.

Bij schone granulerende wonden is de frequentie van verbandwisseling afhankelijk van de conditie van de wond en de hoeveelheid exsudaat.

Indicatie

INTRASITE Gel is geïndiceerd voor het verwijderen van necrotisch weefsel uit oppervlakkige -, fistel- en diepe wonden (decubituswonden, ulcus cruris, oncologische wonden, brand - en schaafwonden). Daarnaast kan INTRASITE Gel gebruikt worden bij de behandeling van granulerende cavitaire wonden, schaafwonden en stralingswonden. INTRASITE Gel kan op geïnfecteerde wonden gebruikt worden, mits onder medische supervisie (raadpleeg uw lokale protocol).

Contra-indicaties / Voorzorgsmaatregelen

  • Zorg dat alle gel verwijderd is vóór bestralingstherapie.
  • INTRASITE Gel niet gebruiken bij patiënten met allergie voor één van de bestanddelen van het product.
  • INTRASITE Gel voorzichtig gebruiken in de nabijheid van de ogen en in diepe wonden met smalle openingen waarbij verwijdering van de gel moeilijk kan zijn.
  • INTRASITE Gel is uitsluitend voor uitwendig gebruik.
Gegevens
CNK1576982
FabrikantenSmith & Nephew NV
MerkenSmith & Nephew
Breedte177 mm
Lengte217 mm
Diepte73 mm