Vertrek je op reis dan is een reisapotheek vanzelfsprekend. Afhankelijk van je bestemming en reisduur zal je reisapotheek er anders uitzien. Denk er aan dat in veel landen de beschikbaarheid van geneesmiddelen kleiner is dan in België. Je gezondheidstoestand en die van jouw reisgenoten is mee bepalend voor je reisapotheek.
Klant menu
Talen
Google Translate
- English (English)
- French (Français)
- German (Deutsche)
- Hebrew (עברית)
- Chinese (中文)
- Spanish (Español)
- Portuguese (Português)
- Italian (Italiano)
- Romanian (Română)
- Bulgarian (Български)
- Polish (Polski)
- Turkish (Türkçe)
- Arabic (العربية)
- Russian (Русский)
U heeft geen product(en) in uw winkelwagen.
Klant login
Log in
Registreer
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
- Bekijk bestelling en verzendstatus
- Bekijk bestelgeschiedenis
- Reken sneller af
Gezondheidsnieuws
Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.
Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag 24 april heeft de Eerste Minister Sophie Wilmès aangekondigd dat het dragen van beschermend materiaal dat de mond en neus bedekt, vanaf 4 mei aanbevolen zal zijn in de openbare ruimte en wanneer fysieke afstand niet gegarandeerd kan worden.
Jicht is een reumatische ziekte waarbij urinezuurkristallen neerslaan in een gewricht en een felle ontstekingsreactie veroorzaken. Deze ontsteking geeft aanleiding tot zwelling en pijn in de gewrichten van de voet, meestal de grote teen. Plotselinge en intense pijn, of aanvallen van jicht, kunnen aanvoelen alsof je voet in brand staat.
Geneesmiddelen die in de Belgische apotheken worden verkocht, zijn van goede kwaliteit, veilig en doeltreffend. Ze worden streng gecontroleerd door het Federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (fagg). Toch kunnen sommige patiënten last hebben van bijwerkingen van het geneesmiddel die nog niet bekend waren. Elk geneesmiddel kan immers onbedoelde neveneffecten met zich meebrengen.
Niet-radioactief jodium komt van nature voor in onze voeding, de stof is zelfs noodzakelijk voor het goed functioneren van de schildklier. Bij een nucleair ongeval kan er echter onstabiel, radioactief jodium vrijkomen.
Sommige patiënten zijn allergisch of gevoelig voor bepaalde bestanddelen in een geneesmiddel. Andere patiënten hebben het moeilijk om pillen in te slikken. En soms heeft men gewoon een erg specifieke behoefte die niet altijd met een standaardoplossing kan worden behandeld. In zulke gevallen kan de apotheker een geneesmiddel op maat maken, een behandeling die volledig wordt afgestemd op de noden van de patiënt: een magistrale bereiding.
Het zorglandschap is in volle (r)evolutie en de apotheker heeft daarin een bijzondere plaats, dicht bij de bevolking en zijn patiënten. Als nabije zorgverlener luistert hij en geeft advies. Indien nodig verwijst hij je door naar een andere zorgverstrekker. Als specialist van het geneesmiddel bieden apothekers persoonlijke ondersteuning voor een goed gebruik van je geneesmiddelen. Als toegankelijke vertrouwenspersoon helpt en ondersteunt hij je voor een betere aanpak van je gezondheidsproblemen.
Claudicatio intermittens (in de volksmond ook wel ‘etalagebenen’ genoemd) wordt gedefinieerd als pijn bij het stappen in (meestal één) boven-of onderbeen (dus niet in rust), die terug verdwijnt bij rust (na max. 10 min).
Obesitas is een term, die iemand aanduidt met een Body Mass Index (BMI) van 30 of meer. Dat betekent dat je een te hoog gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Je komt aan in gewicht wanneer je meer calorieën inneemt dan je verbrandt. Door te veel te eten en te weinig te bewegen stapelen de calorieën zich op, met gewichtstoename tot gevolg.
Men spreekt van spataders wanneer opgezwollen aders duidelijk zichtbaar zijn onder de huid. Dit is het gevolg van een slechte bloeddoorstroming, vooral in de onderste ledematen. De aders slagen er eigenlijk niet in om het bloed op een correcte manier terug naar het hart te sturen. Het bloed blijft ter hoogte van de ader en zorgt voor de abnormale afwijking: de ader raakt opgezwollen en heeft een blauwe kleur onder de huid.
Herpes zoster is een huiduitslag veroorzaakt door het varicella-zoster-virus, hetzelfde virus als bij windpokken. Zelfs nadat de windpokkeninfectie voorbij is, blijft het virus jarenlang in je zenuwstelsel en kan het opnieuw geactiveerd worden als herpes zoster.
Rhinitis is een ontsteking van de neusholte waarbij het neusslijmvlies opzwelt. Veel voorkomende symptomen zijn: niezen, een verstopte neus, een waterige afscheiding (‘loopneus’) en een jeukende neus. Minder frequente symptomen zijn: kriebel in de keel, slechte reuk, pijn in het gezicht, hoofdpijn, jeukende en waterige rode ogen. Rhinitis kan allergisch of niet-allergisch van aard zijn. De meest voorkomende oorzaak van niet-allergische rhinitis is verkoudheid.