Abortus is een onderwerp dat veel discussie en emotie oproept. Het is een persoonlijke en vaak moeilijke beslissing voor vrouwen, die door verschillende factoren kan worden beïnvloed. In dit artikel bespreken we wat abortus is, de wettelijke aspecten en wat elke vrouw moet weten over haar opties en de zorg die beschikbaar is.
Klant menu
Talen
Google Translate
- English (English)
- French (Français)
- German (Deutsche)
- Hebrew (עברית)
- Chinese (中文)
- Spanish (Español)
- Portuguese (Português)
- Italian (Italiano)
- Romanian (Română)
- Bulgarian (Български)
- Polish (Polski)
- Turkish (Türkçe)
- Arabic (العربية)
- Russian (Русский)
U heeft geen product(en) in uw winkelwagen.
Klant login
Log in
Registreer
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
- Bekijk bestelling en verzendstatus
- Bekijk bestelgeschiedenis
- Reken sneller af
Gezondheidsnieuws
Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.
Endometriose is een gynaecologische aandoening en komt dus enkel voor bij vrouwen. In België lijdt ongeveer 10% van de vrouwen in hun vruchtbare leeftijd aan deze aandoening. Het is een pijnlijke aandoening die, indien onbehandeld, verstrekkende gevolgen kan hebben. In dit artikel belichten we endometriose in alle aspecten: van symptomen tot behandeling.
Gonorroe, ook wel bekend als "druiper", is een veel voorkomende seksueel overdraagbare aandoening (soa). De bacterie Neisseria gonorrhoeae is de oorzaak van deze ziekte. Gonorroe komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Je krijgt de aandoening via vaginale, anale of orale seks.
Zwangerschapsvergifting, ook bekend als pre-eclampsie, is een ernstige aandoening waar te weinig over wordt gesproken. Hoewel het op het eerste gezicht gaat over niet meer dan enkele vervelende kwaaltjes, kan dit ernstige gevolgen hebben voor zowel moeder als kind. Dit artikel buigt zich over deze aandoening, met als doel meer bewustzijn te creëren.
Een medicatieschema is een belangrijk hulpmiddel voor patiënten om hun medicatie te beheren. Je apotheker heeft een essentiële rol: je krijgt hulp met de organisatie van je medicatie en ontvangt een optimale dosering waardoor bijwerkingen tot een minimum worden beperkt. In dit artikel lichten we de voordelen en het belang van medicatieplanning toe.
Voedingssupplementen gebruik je om je dieet aan te vullen, bijvoorbeeld wanneer je een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen of je specifieke gezondheidsvoordelen wil behalen. Dergelijke supplementen komen in verschillende vormen: pillen, poeders, drankjes … Enkele gekende voedingssupplementen zijn vitamine D, vitamine B12, ijzer en magnesium.
De bijsluiter van je medicatie links laten liggen? Dat doe je toch maar beter niet. De bijsluiter informeert je namelijk over de mogelijke bijwerkingen van medicatie. Zowel wanneer je een nieuw medicijn start als wanneer je dosering van een bekend geneesmiddel wordt aangepast, ben je best te controleren wat eventuele bijwerkingen kunnen zijn. Het is belangrijk om te weten op welke potentiële symptomen je moet letten, zodat je tijdig kan ingrijpen wanneer nodig. In dit artikel leren we jou de 4 stappen die je moet nemen wanneer je bijwerkingen ervaart.
Slaaphygiëne, wat is dat nu precies? Simpel gezegd zijn dit je eigen gewoonten en omgevingsfactoren die een invloed hebben op de kwaliteit en duurtijd van je slaap. Zoals we allemaal weten, is een goede nachtrust een curciale factor voor je fysieke én mentale gezondheid. Net daarom is het zo belangrijk om een goede slaaphygiëne te ontwikkelen. In dit artikel geven we jou onze belangrijkste tips mee.
Vitamine D is een essentiële voedingsstof die nodig is voor een goede gezondheid. Het helpt ons lichaam om calcium op te nemen, wat belangrijk is voor sterke botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D ook een belangrijke rol in het reguleren van ons immuunsysteem, de spierfunctie, en het behoud van een gezonde huid.
Wanneer je seksueel actief bent maar liever niet zwanger wil worden, heb je keuze uit heel wat verschillende soorten anticonceptiemiddelen. Maar welke doet nu wat precies? Wij zetten ze voor jou even op een rijtje.
Drugsgebruik is niet legaal en bovendien ook sterk af te raden. Dat neemt niet weg dat heel wat mensen experimenteren met geestverruimende middelen. Uiteraard is dit niet zonder risico’s: negatieve ervaringen, lichamelijke schade, (psychologische) afhankelijkheid … Net daarom is kennis over veilig drugsgebruik noodzakelijk. In dit artikel informeren we je graag hierover.
Alcohol is een van de meest geconsumeerde dranken ter wereld, en meteen ook een van de meest besproken dranken. Voor sommigen is het een waar genot, voor anderen een vies goedje. Maar 1 ding is zeker: alcohol dient met mate te worden geconsumeerd, want anders kan je lichamelijk en mentaal schadelijke gevolgen ervaren. In dit artikel belichten we de potentiële effecten van (overmatig) alcoholgebruik en hoe je veilig kan drinken.